måndag 5 oktober 2009

Matlagning på hög nivå

Under vecka 39 hade vi matlagningsvecka på Kengis bruk som ligger strax utanför Pajala. Vi fick röka kött och fisk och laga många vilda maträtter.


Varmrökning av sik



En vacker septembermorgon



Ren och röding hängs upp i rökkåtan för kallrökning.



Glödlax. En samisk tradition att
tilllaga hela laxsidor på


Henrik Johansson täljer al pinnar inne i rök kåtan.


Det går år mycket al. Frida Gabrielsson
hjälper till att tälja al.



Dax för styckning av en björn.



Välkommen på viltbuffe.


Jag skriver etiketter för maträtterna



Färdig dukat, nu saknas endast gästerna.


Köks personal och serveringspersonal för kvällens viltbuffe.


Dax att tända ljus och ordna med det sista innan gästerna kommer.


Utomhus blev gästerna varmt motagna av grillmästarna. De bjöd på olika grillspett med bla. fågel, björn och vegitariskt på. Till det serverades också Gahkko (samisk glödkaka) och sallad.


Kvällens servetriser.


Dax att ställa fram maten.


Varmrökt sik



Tjälknöl


Rödingtårta


Rentårta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar