Varmrökning av sik
En vacker septembermorgon
Ren och röding hängs upp i rökkåtan för kallrökning.
Glödlax. En samisk tradition att
tilllaga hela laxsidor på
Henrik Johansson täljer al pinnar inne i rök kåtan.
Det går år mycket al. Frida Gabrielsson
hjälper till att tälja al.
Dax för styckning av en björn.
Välkommen på viltbuffe.
Jag skriver etiketter för maträtterna
Färdig dukat, nu saknas endast gästerna.
Köks personal och serveringspersonal för kvällens viltbuffe.
Dax att tända ljus och ordna med det sista innan gästerna kommer.
Utomhus blev gästerna varmt motagna av grillmästarna. De bjöd på olika grillspett med bla. fågel, björn och vegitariskt på. Till det serverades också Gahkko (samisk glödkaka) och sallad.
Kvällens servetriser.
Dax att ställa fram maten.
Varmrökt sik
Tjälknöl
Rödingtårta
Rentårta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar